Стопкадри бТВАтанас Зафиров отправи тежки критики към военния министър и

...
Стопкадри бТВАтанас Зафиров отправи тежки критики към военния министър и
Коментари Харесай

Зафиров от БСП засипа с тежки критики военния министър

Стопкадри бТВ

Атанас Зафиров насочи тежки рецензии към военния министър и изрази вяра, че вотът на съмнение към държавното управление ще мине на следващия ден наобед и кабинетът ще падне.

Виждаме развой по обезсилване на българската войска и понижаване на нейните качества с продължаващото изпразване на складовете на българската аримия. Имаме един тотално несъответстващ министър на защитата, който за жалост поставя повече старания за непозната войска, в сравнение с за личната наша, сподели по бТВ Зафировм

Последва въпрос на репортера Ванина Недкова: Казвате, изпразване и допускам имате поради даването на бронетранспортьорите за Украйна. В същото време обаче предходната седмица Народното събрание даде зелена светлина за пазаруването на нови бронетранспортьори?



По въпроса, който поставяте, Народното събрание взе такова решение, само че се оказа че самият Министерски съвет в нарушаване на законовата рамка седмица преди този момент е взел към този момент такова решение през главата на Народното събрание. То е в нарушаване на законаната рамка от 2018 година, която показва напълно други финансови параметри, и това също е въпрос, който следва през днешния ден да бъде прегледан, добави той.

Министърът, апропо доста безочливо излъга от трибуната на Народното събрание, че няма такова решение и през днешния ден ще му го покажа, както и неговия отчет до Министерски съвет и решението, което е взето. А тази договорка е също един от образците по какъв начин се взимат решения, по какъв начин се върви в посока без изработен разбор, без да се изчакат резултатите от вървящия сега стратегически обзор на отбранителните потребности, без да е ясно какви тъкмо са потребностите и нуждите на армията, сподели още Зафиров.

Той назова още един огромен проблем – че това държавно управление продължава да ускорява разделянето сред нацията.

Запитан от Недкова какви упования има за вота на съмнение, откакто математически е ясно, че той няма да успее, Зафиров отсече: Надявам се вотът да е сполучлив, защото в случай че това държавно управление остане, ще задълбочи проблемите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР