Стопкадър Нова ТвЗърнопроизводителят Станимир Станчев изрази несъгласие с премиера акад.

...
Стопкадър Нова ТвЗърнопроизводителят Станимир Станчев изрази несъгласие с премиера акад.
Коментари Харесай

Зърнопроизводител посече Денков: Няма как да се овладее инфлацията с олио за два и нещо

Стопкадър Нова Тв

Зърнопроизводителят Станимир Станчев изрази противоречие с премиера акад. Денков.

Министър-председателят сподели, че пропуснатите изгоди от възбраната за импорт на зърно от Украйна са 146 милиона и в случай че възбраната падне след 15 септември инфлацията може да бъде овладяна.

Мисля, че ставаше въпрос за 164 милиона, които към този миг не са влезнали под формата на Данък добавена стойност в републиканския бюджет. Извинявайте доста, само че 164 милиона по-големи ли са от 9 милиарда, които нашият бранш дава към бюджета на България, в смисъл подобен е брутния вътрешен артикул, сподели за Нова нюз Станчев.

Не съм склонен, че инфлацията ще бъде овладяна, защото момента към два и нещо е цената на на олиото. Ако с цената на олиото ще овладеем и инфлацията, не знам по какъв начин тъкмо ще се получи. Освен това ние даваме на всеки един българин под формата на лихва, или на наем на земя, или под заплата, на всеки един може би стигаме до трапезите под формата на заплати и ренти. Де факто, те получават богатства от нас, за това, което ние произвеждаме и работим, добави търговецът. 

Станчев разяснява и тематиката с обезщетенията, които държавното управление им е дало обещание, само че още не са ги получили.

Няма ги още тези седем и нещо, по памет изтъквам, които трябваше да бъдат. Подадохме документи, единствено че ние не желаеме помощи, ние не желаеме дотации. Ние желаеме да работим по идентични правила, каквито са разпоредбите за хората, примерно в отвън Европейския съюз. Тяхната стока е с доста по-ниска себестойност. Искаме по този начин да работим, по тези правила и тогава няма да има проблеми и няма да се оплакваме, сподели още Станимир Станчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР