Стопкадър NAX SportГришо продължи да мачка на корта в Австралия.14-ият

...
Стопкадър NAX SportГришо продължи да мачка на корта в Австралия.14-ият
Коментари Харесай

Григор стигна четвъртфинал в Бризбън

Стопкадър NAX Sport

Гришо продължи да мачка на корта в Австралия.

14-ият в света Григор Димитров се класира с лекост за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТР 250 в австралийския град Бризбън. Във втория кръг най-хубавият български тенисист записа повече от безапелационна победа против германеца Даниел Алтмайер с 6:1, 6:2, като срещата им продължи малко над час.

Така на 1/4-финалите Григор, който е подложен под номер 2 в главната скица, ще се изправи против австралиеца Ринки Хиджиката, написа Sportal.bg.

Това бе трети мач за Григор Димитров против 56-ия в международната класация Алтмайер. В предходните два българинът записа победа с 6:4, 6:2 в Индиън Уелс през 2021 година, а на миналогодишния " Ролан Гарос " се наложи с 6:4, 6:3, 6:1.

Димитров започва присъединяване си в Бризбън с поврат против Анди Мъри. Хасковлията стигна до триумф с 4:6, 7:5, 6:2, а неговият сегашен противник преодоля представителя на домакините Ли Ту със 7:6 (5), 7:6 (4).

В откриващия гейм Григор не даде нито точка на Алтмайер. Германецът беше подложен напрегнат и на собствен сервис. Той изостана с 0:30, а по-късно трябваше да избавя точка за пробив, само че Димитров не се възползва и форхендът му по правата попадна в мрежата. Българинът си заслужи още една опция да вземе подаването на своя съперник с превъзходен ретур. Родният тенисист влезе в дълго разиграване и дочака неточност на Алтмайер, което означаваше пробив и 2:0.

Димитров продължи да господства с безмилостни удари от дъното на корта и пробивът беше вкоренен с още един гейм на нула. Алтмайер нямаше отговор за нападателната игра на българина и доста скоро позволи още един пробив. Григор с лекост печелеше точките на собствен сервис и бързо стигна до 5:0, преди Алтмайер въпреки всичко да вземе гейм. Няколко минути по-късно обаче първият сет към този момент беше в сметката на Димитров.

Вторият сет стартира с замяна на геймове, само че в третия Григор поведе с 0-40 и стигна до три точки за пробив. Той материализира още първата, откакто игра къса топка и излъга Алтмайер с отличенг пасинг шот, с цел да поведе с 2:1. Впоследствие Димитров без никакъв проблем завоюва подаването си на 0, с което затвърди пробива и преднината му набъбна до разлика от два гейма - 3:1. В петия гейм играта беше много оспорвана. Григор още веднъж имаше брейкпойнт при 30-40, само че Алтмайер съумя да се измъкне с ас, а по-късно самият той на два пъти повеждаше в резултата, спечелвайки в последна сметка подаването си.

Шестият и седмият гейм отидоха на сметката на 14-ия в международната класация българин, който още веднъж притисна противника си и го проби след печелившо за него излизане на мрежата - 5:2. Веднага по-късно Димитров сервира за продобиване на мача и макар че позволи германецът да стигне до три точки за пробив, най-после ликува с успеха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР