Столипиново бойкотира имунизациите за COVID-19 и за два дена се

...
Столипиново бойкотира имунизациите за COVID-19 и за два дена се
Коментари Харесай

Бойкот в Столипиново, само 10 ваксинирани за два дни ВИДЕО

" Столипиново " бойкотира имунизациите за COVID-19 и за два дни се имунизираха единствено 10 души от махалата. 8 от тези, които си сложиха игла в мобилния пункт на ул. " Елба ", бяха в съботния ден. Интересът в неделя беше още по-слаб, по тази причина и изнесеният бус заставам до обед и си потегли. Имунизираха се едвам двама, и то такива, които постоянно пътуват в чужбина.

Жителите на „ Столипиново “ избирали да им бъде сложена имунизацията на Янсен. За тези обаче, които постоянно вървят до Турция това ще се окаже проблем. Причината е, че там пускат единствено с препарата на Pfaizer. Това е и повода Стефан, който е търговец на облекла, да избере американската ваксина. Той купува стоката си от южната ни съседка. Не се е ваксинирал в мобилния пункт, а при персоналния си доктор.



„ Спираха се хора да ни питат защо е буса, само че като разбираха, че е за имунизиране си тръгваха. Имаше и такива, които споделяха – в случай че ни плащате, ще се имунизираме “, споделя доктор Милена Панайотова. Освен това се оказа, че имало хора в квартала, който плашели останалите за имунизациите. Създадена била и фейсбук група, в която ромите бивали пропагандирани да не си поставят ваксини, а доводите са, че „ щели да им поникнат крила и мустаци “. Евангелистка черква също им проповядвала да не се боцкат срещу ковид.

„ Ние сме здрави и прави като стомана, за какво да се имунизираме. Никои от нас не носи маски “, сподели един от жителите на етническия квартал. А други прибавиха „ нямам корона, нямам нищо “, „ прекарах пневмония, за какво да се имунизирам “.

Така макар обещанията на локалните водачи пред здравните управляващи, че ще пропагандират ромите за всеобща имунизация, това по този начин и не се случи. Преди да бъде самостоятелен мобилният пункт посредници са разяснявали на живеещите в „ Столипиново “ за изгодите от препаратите срещу ковид. Разговорите са продължавали сред час и два, а с тежката задача да привлекат повече искащи да се боцнат са се били нагърбили 20 посредници. Разяснителната акция е траяла 15 дни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР