Столичният общински съвет (СОС) гласува да се удължи времето, през

...
Столичният общински съвет (СОС) гласува да се удължи времето, през
Коментари Харесай

София продължава без нощен транспорт до 1 октомври

Столичният общински съвет (СОС) гласоподава да се удължи времето, през което в София няма да действа нощният градски превоз - до 1 октомври 2021 година.

Основните причини са удължената епидемиологична конюнктура до края на август и по-малкият брой пасажери в летните месеци.

" С стартирането в употреба на нощните автобусни линии ще се генерира огромно разходно перо заради ниската натовареност и поради още настоящите противоепидемични ограничения, а това ще натовари в допълнение не положителното финансово положение на столичния градски превоз, който съществено пострада поради намалелия пътникопоток, в резултат на Covid-19 ", обясниха решението си от СОС.

На днешното съвещание на локалния парламент съветниците взеха решение още образувания към този момент комитет за наблюдаване да проучва предоставените на Центъра за градска подвижност данни от мониторинга на внедрената автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в столичния градски превоз.

Новата билет системата стартира да работи през май, а предстоящите резултати от въвеждането и употребата ѝ следва да бъдат обект проучени и оценени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР