Столичният общински съвет ще трябва спешно да избере нов председател

...
Столичният общински съвет ще трябва спешно да избере нов председател
Коментари Харесай

Избор на председател на Столичния общински съвет утре

Столичният общински съвет ще би трябвало незабавно да избере нов ръководител на своето съвещание на следващия ден. Това е вписано като  извънредна първа точка в дневния ред, оповестява Българска телеграфна агенция.
Доклад е импортиран от заместник-председателите на Софийския общински съвет Иво Петров, Милка Христова, Борислав Иванов и Борислав Игнатов.
Необходимо да бъде определен ръководител на локалния парламент в столицата, с цел да има кой да управлява съвещанието на общинарите. Съгласно член 24, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация изборът на ръководител на Софийския общински съвет става с скрито гласоподаване.
Припомняме, че до тази изключително обстановка се стигна откакто през вчерашния ден досегашният ръководител на съвета Елен Герджиков изненадващо подаде оставки и като общински консултант от групата на ГЕРБ-СДС в Софийския общински съвет,  и като ръководител на съвета.

От ГЕРБ-СДС са номинирали Георги Георгиев, в този момент ръководител на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси към Софийсия общински съвет, за нов ръководител на съвета, оповестява Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Пловдив, че той е настоял Герджиков да подаде оставка, тъй като " не се оправя ". Милиарди са вложени в София, а когато нашите съперници подлагат на критика, те мълчат и не се пазят ", е отбелязал Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР