Столичният общински съвет се събра на извънредно заседание днес и

...
Столичният общински съвет се събра на извънредно заседание днес и
Коментари Харесай

СОС се събра извънредно и скоростно гласува програмата за саниране

Столичният общински съвет се събра на изключително съвещание през днешния ден и скоростно гласоподава три отчета, първият от които и най-съществен - за програмата на саниране.

Крайният период за планове по процедура " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд " е 29 февруари, откакто Министерство на регионалното развитие го удължи, което принуди общинарите да се съберат във вторник, в седмицата, в която работят комисии, а няма публично съвещание. По програмата претендентите за саниране би трябвало да обезпечат 20% от средствата, останалите 80% се обезпечават от програмата. 

Точката бе импортирана като изключителна и на предходното постоянно съвещание от ПП-ДБ-СС, само че бе отсрочена - болшинството от ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия означи, че не е разглеждана в комисии и това решение би било против правилника. В последна сметка комисиите я разискаха и глауваха през днешния ден сутринта, директно преди съвещанието.

Очаквано, в последна сметка 49 общински съветници поддържаха програмата, неколцина не гласоподаваха, други отсъстваха, нямаше диспути.
Жирафи и общинска мрежа
Два други отчета бяха гласоподаване след днешната точка - за вложения в Зоологическата градина по програмата " Околна среда " и за план за мрежа от национални осведомителни центрове.

Проектът за Зоологическата градина провокира подхилквания и диалози сред общинарите като в буйна класна стая, до момента в който 33-годишният ръководител Цветомир Петров не им направи забележка да се държат почтително.

Процедурата " Техническа помощ за вложения в зоологически градини " е предвидена за ремонт или реорганизация на зоологически градини за осъществяване на консервационната им роля. Анна Стойкова (ГЕРБ-СДС) разкри, че Столичният зоопарк е обогатил колекцията с забавни и застрашени типове, работи за секторите на огромните котки, дребните хищници, приматите... И ще сътвори нов план за саваната, който включва и нов жирафарник - което ще разреши по-лесно да доставяме жирафи в София.

По програмата " Ефективна национална мрежа от регионални осведомителни центрове в България “, която е на стойност 25 680 000 лева, се финансира мрежата, която съществува от 2012 година и популяризира фондовете на Европейски Съюз. Тя е разпознаваема и работи интензивно с локалните администрации, бюрата по труда, районните ръководства по обучение, университетите и междинните учебни заведения, тъй че информация по отношение на опциите за финансиране от тези фондове да доближава до всички евентуални бенефициенти. 27-те. От основаването си до септември 2020 година регионалните осведомителни центрове са организирали над 9400 обществени събития, дали са отговори на повече от 148 500 въпроса и са направили над 59 000 изявления в медиите

Бе допълнено условие кметът да рапортува за обстановката с жирафарника на всеки 3 месеца на комисията по околна среда. И двата отчета бяха признати единомислещо.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР