Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова гражданите и гостите на София

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова гражданите и гостите на София
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Моля не използвайте личните си автомобили днес

Столичният кмет Йорданка Фандъкова прикани жителите и гостите на София да оставят персоналните си коли и по опция да употребяват градския превоз през днешния ден. Причината е повишено равнище на замърсяването на въздуха.

„ Домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление”, прикани още Фандъкова в формалната си „ Фейсбук” страница.

Тя разяснява, че е упълномощила на Столичния инспекторат и Регионална инспекция за опазване на околната среда да извършат изключителни инспекции на пунктове за вторични първични материали и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на боклуци, а Пътна полиция и Столична дирекция на вътрешните работи да извършат изключителни инспекции на колите са равнищата на нездравословните газове.

„ Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой на открито”, добавя още Фандъкова.

Тя добавя, че при вървене пешком е най-добре да се избере маршрут, който да не минава около огромните булеварди.

Анкета Очаквате ли признатите от Столична община ограничения за въздуха да дадат резултат? Да, качеството на въздуха ще се усъвършенства доста Да, само че подобрението няма да е доста Не, би трябвало да се концентрират и върху методите на отопление Не, подобрението надали ще се усети Мерките би трябвало да са сложни и по-строги Друго (посочете в коментар) Нямам мнение Гласувай Резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР