Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви приоритетите си, които ще следва,

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви приоритетите си, които ще следва,
Коментари Харесай

Фандъкова обяви приоритетите си, ако бъде преизбрана за кмет

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи целите си, които ще следва, в случай че бъде избрана отново за кмет на София. При инспекция на градеж на детска градина в кв. „ Курило “ на Нови Искър тя показа и част от новия екип, с който ще работи след възможна победа.

Три са главните задания пред архитектите на Столичната община, в случай че Фандъкова бъде избрана отново за нов манат - смяна на общия организационен проект на града, приемане на наредбата за градската среда и дизайна и основаване на нова конструкция, която да дава отговор за капиталовите планове на общината.

„ Да стартира работата по смяната на общия организационен проект, което да ни подсигурява опазване на зелени пространства и уравновесено обмисляне на новите територии, с цел да нямаме старите проблеми с презастрояването, собствености. Втората задача е дотъкмяване и приемане на наредбата за градската среда и дизайна, с цел да можем да подредим града. И третата значима задача е да създадем новата конструкция, която да дава отговор за капиталовите планове, да управлява и да следи “.

Тези задания ще стоят и пред претендента за общински консултант проектант Ивайло Петков, който ще бъде част от възможния предстоящ нов екип на Фандъкова:

„ Всички ние взаимно с администрацията израстваме на правилото проба - неточност, само че се вижда, че работата е доста и контролът, и целият развой - от проектирането до реализацията, би трябвало да бъде следен. Задачата, която аз съм си сложил за себе си, е да приемем едни механизми да създадем града по-чист “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР