Столичният административен съд отмени тежката глоба, наложена на веригата за

...
Столичният административен съд отмени тежката глоба, наложена на веригата за
Коментари Харесай

Съдът отмени глобата за Хиполенд, наложена след подкрепата за протестите

Столичният административен съд анулира тежката санкция, наложена на веригата за продажба на детски играчки " Хиполенд " след гражданските митинги в страната през предходната година, заяви.

Съдът разгласи, че компанията не е нарушила Закона за защита на конкуренцията със заблуждаваща потребителите реклама, а Комисията за защита на конкуренцията е тълкувала превратно обстоятелствата, с цел да наложи глобата от 124 590 лева

Отделно, Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да заплати на " Хиполенд " 4100 лева такси и разходи по делото

След " Великото национално въстание " на 2 септември м.г. притежателят на " Хиполенд " Мариан Колев се възмути обществено от полицейското принуждение. Той описа, че двамата със сина му са били напръскани от полицията със спрей по време на митингите.

По-малко от 48 часа по-късно изпълнителната власт стартира огромна акция в офисите и маганизите на компания в търсене на някакви нередности. През ноември Комисията за защита на конкуренцията въпреки всичко откри причина да санкции " Хиполенд " с изказване, че търговецът е заблудил потребителите, че в случай че продуктите са изчерпани онлайн, то ще могат да ги намерят във физическите магазини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР