Столичнитя общински съвет започна обсъждане на бюджета на София за

...
Столичнитя общински съвет започна обсъждане на бюджета на София за
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи бюджета на София - определи го за плах и с много подценени пера

Столичнитя общински съвет стартира разискване на бюджета на София за тази година. Над 2.5 милиарда лв. са заложените средства.

В началото на заседнието ръководителят на СОС Цветомир Петров прикани съветниците да поддържат бюджета, тъй като бил това, което жителите чакат. „ Сигурно ще можете да обясните това и на политически си централи “, сподели той.

Кметът Васил Терзиев, който изчете речта си пред общинските съветници, дефинира днешния ден като решителен, не желал червени линии. Кметът акцентира, че това бил бюджет импортиран с публично разискване и благодари на всички общински съветници за предложенията в него. Подчерта, че за първи път вътре имало  оферти на жители. 

„ Нашите цели са - без повишение на налози, само че увеличение на събираемостта, цивилен бюджет, повече средства за стратегия „ Култура “. Капиталовата стратегия е в размер на 611 млн. лева и към тях ще се прибавят и 100 мл. от страната “, разяснява кметът. Той изясни, че се строят 40 нови детски градини, усилват се средства и за „ зелена “ София.

„ Бюджетът не е единствено политически акт. Този СОС може да бъде рекордьор по това, което е оставил след себе си “, увери Терзиев. 

Българска социалистическа партия незабавно оповестиха, че няма да поддържат бюджета. „ Разбира се, че няма да подкрепим бюджета на София. Той е нерешителен и нечестолюбив “, разяснява ръководителят на групата Иван Таков. Според него 90 % от заложеното покрива това от минлата година.

„ Липсват доста неща в този бюджет – липсва най-вече политика по общинските жилища. На всички ни е ясно, че нищо не се прави 120 хиляди, а са останали 6000 – останалите са продадени, приватизации. Предложихме стратегия “, съобщи Таков. 

„ Предложили сме ваучери за храна за 12 млн. лева в администрацията, тъй като там заплатите са доста ниски. Ние сме създали оферти, с които бюджетът да стане по-добър за софиянци “, сподели още Таков. И изясни, че има доста подценени пера и може да има корекции.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че този бюджет бил „ по-зле от този на Фанъкова “, а съгласно Има Такъв Народ в него липсва визия, има порочни практики и не дава отговор на бюджета, които желаят софияни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР