Столичните квартали "Филиповци" и "Факултета" са под блокада от сряда

...
Столичните квартали "Филиповци" и "Факултета" са под блокада от сряда
Коментари Харесай

Ето какво се случва във "Филиповци" и "Факултета" след наложените мерки

Столичните квартали "Филиповци " и "Факултета " са под обсада от сряда вечерта. Влизането и излизането става при специфични ограничения. Тестването на жителите продължава и в днешния ден.

След първите бързи проби бяха открити 7 позитивни проби за ковид, които ще бъдат тествани с PCR проби. Резултатите се чакат по-късно денем.

"Допускат се хора единствено с персонална карта, служебна записка от работодателя или декларация. Повод за излизането само може да бъде вървене на работа или наложителен ангажимент като ходенето до персонален доктор.

Имаме КПП-та, които лимитират придвижването от и към тези региони, тъй като има много контактно заболели под карантина ", изясни Красимир Димитров от Столична община в ефира на Нова тв.

Той моли към жителите на кварталите да не излизат от домовете си и да съблюдават ограниченията за сигурности.

"Сред ограниченията на кмета за вътре в квартала е непрекъснатото разчистване на регионите, където има скупчване на хора - спирки, местата пред магазините.

Столичният инспекторат издаде заповед, която ще следи всички работодатели да задължават чиновници си да носят маски. Ще има наказания. Забранени са и всевъзможни типове празници, полиция ще следи по улиците, ще се реагира на сигнали непрекъснато.

Има задоволително чиновници, които да наблюдават за спазването на ред ", сподели още Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР