Столични криминалисти са задържали шестима участници в кражби на кабели

...
Столични криминалисти са задържали шестима участници в кражби на кабели
Коментари Харесай

Задържаха шестима участници в кражби на кабели и метални части

Столични криминалисти са задържали шестима участници в обири на кабели и железни елементи от две халета в региона на кв. „ Подуяне “.  Преди да бъдат задържани крадците хвърляли по униформените железни боклуци, инфорира Народоосвободителна въстаническа армия.

Разследването почнало през вчерашния ден, след подаден сигнал за осъществено закононарушение на ул. „ Майчина популярност “.

Тази заран към 09.00 часа било обявено за аналогична кражба на прилежащо помещение. Веднага на място пристигнали чиновници на реда. Районът бил отцепен, а автопатрули подхванали заградителни и издирвателни дейности.

На ул. „ Стоян Попов “,  чиновниците на реда забелязали две каруци, натоварени с железни боклуци и кабели, в тях пътували и група от мъже и дами.  Когато забелязали униформените, те почнали да хвърлят по тях и по служебните коли железни боклуци.

При оказаната опозиция е ранен в ръката единият от служителите на реда, на който е оказана здравна помощ.  Униформените произвели два предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони. Част от пътуващата група съумяла да избяга, арестувани са шестима мъже и дами на възраст сред 20 и 30 години, всички те са престъпно проявени. Единият от тях – с 95 криминалистични регистрации и осъждан, е потърпевш, оказана му е здравна помощ.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Предприети са дейности по издирването на останалите участници в закононарушението.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР