Столичната полиция разби канал за крадени джипове към Русия, предаде

...
Столичната полиция разби канал за крадени джипове към Русия, предаде
Коментари Харесай

Разбиха канал за крадени скъпи джипове към Русия

Столичната полиция разруши канал за крадени джипове към Русия, съобщи Българска национална телевизия.

Според информация от Министерство на вътрешните работи, при интервенцията е арестуван един от най-опитните автокрадци у нас - Павлин Петров-Пери, който е с богато престъпно досие.

В неделя през нощта автокрадците са похитили първокласен джип, модел 2016 година и са го откарали го в гараж в квартал " Овча купел ", нает авансово от човек с подправена идентичност. Там те са били арестувани от спецотряда `Кобра ".

Групата е подбирала на инцидентен принцип единствено два избрани модела нови джипове. Крадците са следели да няма камери и очевидци. Всичко е приключвало за не повече от минута с помощта на модерната техника, с която са разполагали.

Те укривали колите софийски гаражи, където престоявали за малко - до момента в който се приготвят подправени документи и се слагат специфични " тапи ", които заглушават GPS сигнала. След като колите станели непроследими, групата ги изкарвала от София.

От Министерство на вътрешните работи показват, че мощните джипове дават сериозна преднина на крадците при възможна гонка.

" Лицата към този момент стават доста нападателни при задържане. Представете си като се качат в чисто нов джип. Той е над два тона и половина. Такъв автомобил като потегли просто няма прекъсване. " - разяснява Пламен Максимов от бранш " Престъпления, свързани с МПС " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Автокрадците демонстрират и забележителна експедитивност, когато разглобяват колите за елементи. Според Министерство на вътрешните работи, бандата избира коли с фабрични аларми, защото е по-лесно да бъдат изключени.

От един нов автомобил чистата облага за крадците е сред 15 и 20 000 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР