Столичната организация на ДСБ настоява за оставката на председателя Атанас

...
Столичната организация на ДСБ настоява за оставката на председателя Атанас
Коментари Харесай

Разпадът в ДБ продължава - членове на ДСБ настояват за оставката на Атанас Атанасов

Столичната организация на ДСБ упорства за оставката на ръководителя Атанас Атанасов, научи Труд. Декларацията е пратена от управлението на регионалната организация на „ Демократи за мощна България” в 24 МИР. Като причина за оставката се показва подмяната на лидера Цецка Бачкова в листата за идните предварителни парламентарни избори, " в последния миг и по еднолично решение на ръководителя на партията, без каквото и да е координиране със структурите и управителните органи "

--> От ДСБ Варна към този момент заплашиха, че ще работят за новия план на Кирил Петков и Асен Василев в случай че им бъде спуснат Стоян Михалев.

Публикуваме целият текст на декларацията за оставката на ген. Атанасов:

Уважаеми съидейници,

На извършеното през вчерашния ден (12.10.2021 г.) заседание на изборния щаб на 24 МИР, в качеството си на ръководител на регионалната организация и на изборния щаб, бях претрупан да сведа до Вашето внимание следната декларация:

ДО
АТАНАС АТАНАСОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Политическа партия
ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
Уважаеми господин ръководител,
Ние, Ръководството на регионалната организация на „ Демократи за мощна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме безапелационното си противоречие с подмяната на водещия претендент на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата за идните предварителни парламентарни избори, в последния миг и по еднолично решение на ръководителя на партията, без каквото и да е координиране със структурите и управителните органи.
Настояваме, че при избора на водещ претендент би трябвало да се има поради:
1. Номинациите на районните организации;

2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни старания за развиването на партията и положените в предходните две акции основи за популяризирането и одобряването на госпожа Бачкова като водещ претендент на ДСБ в района;

3. Партийната принадлежност.

При по този начин записана листа, уважаеми господин ръководител, оставихте по свое еднолично решение Демократи за мощна България без водещ претендент в основен софийски многомандатен изборен регион. Това Ваше решение води след себе си до тежки последици и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ.
Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР заявяват безапелационния си отвод да вземат участие в акция с наложен претендент, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този претендент даже не е член на „ Демократи за мощна България”.
Считаме, че този едноличен акт е извънредно аморален и е в прорез с основополагащите правила на партията. Освен това, методът на взимане и използване на това решение е афектиран за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на изключителна епидемиологична конюнктура, са поели риск с наличието си на районно заседание, с цел да поддържат своя претендент – госпожа Бачкова.
В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и привикване на Национално заседание.

Ръководство на регионалната организация:

Емил Димитров – Председател на 24 МИР _______________________________
Калоян Луканов – Заместник ръководител на 24 МИР ______________________
Виктория Десова – Номиниран заместител ръководител на 24 МИР ___________


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР