Столичната община забрани шествие за солидарност, организирано от Комитета защита

...
Столичната община забрани шествие за солидарност, организирано от Комитета защита
Коментари Харесай

Столичната община забрани шествие на Комитета за защита на Йерусалим

Столичната община забрани шествие за взаимност, проведено от Комитета отбрана на Йерусалим. 

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Въз основа на мнения на ДАНС и Столична дирекция на вътрешните работи, кметът Йорданка Фандъкова е издала заповед за възбрана на шествието на съображение Закона за събранията, митингите и манифестациите, прецизираха от общината.

След въпрос на bTV по кое време са постъпили мненията от ДАНС и Столична дирекция на вътрешните работи, от Следствен отдел към окръжна прокуратура дадоха отговор: „ В законоустановения 24-часов период от подаване на уведомлението – през вчерашния ден “.

По-рано през днешния ден от прокуратурата подсетиха, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви е в прорез с Конституцията и законите в страната.

Съобщението е поради зачестили случаи на език на омразата и апели за радикални дейности

„ Органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи следва да не позволяват всеобщи мероприятия, които биха дали мотив да се насочат апели за принуждение, радикални дейности, както и такива, които  оправдават терористични дейности и военни закононарушения, показват още от държавното обвиняване “, предизвестиха от прокуратурата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР