Столичната община ще премахне временната арка и ще организира публична

...
Столичната община ще премахне временната арка и ще организира публична
Коментари Харесай

След критиките и подигравките: Махат арката пред „Св. Александър Невски“

Столичната община ще отстрани краткотрайната арка и ще провежда обществена полемика за основаване на модел за интервенция в градското пространство. Това обявиха от пресцентъра на Столична община.

Арката беше част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада. Тя е и част от цялостна идея за обживяване и преобразяване на площада пред храма „ Св. Александър Невски “ в пешеходен и от коледно-новогодишната акция с мото „ Светлината в нас “. Тя включва цялото празнично осветление на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат проведени коледни събития, базар и други празнични действия за жителите и гостите на столицата.

Дизайнът на златната арка е дело на екип от градски актьори, оповестени във Facebook събитието за старт на акцията.

Първоначалният план за наличието на арката е тя да притегли внимание и по живописен метод да подчертае новостта – пешеходната зона и осветения храм.

За слагането ѝ са взети нужните разрешителни и съгласувателни процедури, които контролират активността на общината все още. През януари ще организираме и отворена експертна полемика, в която да проучваме опита и противоположната връзка и да създадем правила за дълготрайното прилагане и развиване на площада от жители и туристи. Тогава ще имаме време да обсъдим и вземем поради най-хубавите практики и ще предложим промени в реда по организирането на събития, с цел да може София и нейните начинания да дават отговор на най-високите стандарти. Одобрението на плана е обещано от дирекция „ Култура “ на Столичната община, обясниха още оттова.

Стойността на цялостната организация по старт на Коледната акция е 50 000 лева и включва осъществяване на концерт, сцена, осветяване и украса.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР