Столичната община представи за обществени консултации проекта за Стандарт за

...
Столичната община представи за обществени консултации проекта за Стандарт за
Коментари Харесай

СО представи за обществени консултации проекта за настилки в пешеходните пространства

Столичната община показа за публични съвещания плана за Стандарт за настилки в пешеходните пространства към Наредбата за градската среда на Столична община, която беше призната през 2020 година от Столичния общински съвет.

Стандартът за настилките е документ, който образно демонстрира разпоредбите, по които ще се избират настилките и другите детайли на пешеходните пространства на града според от зоната, в която попадат.

Той дава главните правила и насоки за реденето на настилки, оформяне на бордюри, тактилни линии, посадъчни места за дървета, демонстрира елементи за вярно полагане на настилките и тяхното свързване с другите детайли на пешеходното пространство – шахти, решетки за отводняване и други.

В стандарта са показани доста образци за връзка сред разнообразни типове настилки, дават се инструкции за условията към основата и метода на редене. Разгледани са главните детайли на пешеходното пространство и са показани верни решения за връзки сред разнообразни настилки, промяна на посоката, отбягване на рязане на доста дребни детайли, оформяне на частите от тротоара, които са уязвими на повреди.

Стандартът е направен с доста графични образци – чертежи, фотоси и таблици, които имат за цел да улеснят ползвателите му при вярното му. Прилагане.

В документа са събрани всички използвани държавни стандарти за сходство на продуктите, употребявани при построяването и ремонта на тротоарите.

Стандартът ще бъде наложителен за всички възложители по при правене на задачи за планиране, за проектантите при разработване на капиталови планове и за строителите при осъществяване на СМР в обсега на приложението му. Той ще бъде в помощ и на контролните органи при приемане на плановете и осъщественото строителство.

Стандартът можете да разгледате и изтеглите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР