Столичната община е изготвила програма на стойност 2,5 млн. лева

...
Столичната община е изготвила програма на стойност 2,5 млн. лева
Коментари Харесай

Предвидени са 2,5 млн. лева за летни ремонти на учебни заведения в столицата

Столичната община е изготвила стратегия на стойност 2,5 млн. лв. за летни поправки на учебни заведения и детски градини. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която ревизира новата постройка към детска градина 124 „ Бърборино “ в регион "Красно село ".

Средствата се отпускат от Приватизационния фонд на Столичната община. В момента обаче няма настоящ директорски съвет на фонда, защото изборът му е обжалван. Фандъкова уточни, че е упълномощила на кметовете на регионите да стартират процедурите за реализатори, тъй че, щом има решение на съда, ремонтите да стартират.

"Детска градина №124 „ Бърборино “ в „ Красно село “ е една от постройките с азбестови панели, които преизграждаме напълно. Очаквам през есента градината да отвори още веднъж, като с изключение на четирите съществуващи групи, ще разкрием още една за 25 деца. По концепция на шефа на детското заведение госпожа Димитрова ще открием още 2 нови групи за образование по програмата "Монтесори " в двата остарели физкултурни салона ", съобщи столичният кмет.

"Предвижда се обезпечаване на средства за планиране на нова постройка за 6 групи към Детска градина № 8 в регион „ Красно село “. Веднага, щом кметът на региона Росина Станиславова има подготвеност за строителство, ще получи финансиране и за него ", сподели още столичният градоначалник.

Фандъкова и районният кмет на ''Красно село " разискаха и опцията да се освободят две здания, в които се обитават обществени действия и в тях да се създадат детски градини. За освобождение на постройките, заети от службите на обществено подкрепяне, работят и кметовете на „ Младост “ и „ Люлин “. На тяхно място също се възнамеряват разширения на детски градини.

В общинския съвет е импортирано към този момент за разглеждане предлагането за изваждане на нова детска градина на терен от 7 дка в „ Горубляне “ от капитала на „ Софийски парцели “. Докладът е импортиран от ръководителите на комисиите по обучение, стопанска политика и финанси в Столичния общински съвет Малина Едрева, Николай Стойнев и Георги Георгиев.

В момента се преизграждат още пет здания с азбестови панели в разнообразни квартали на София.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР