Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли

...
Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли
Коментари Харесай

Фандъкова рапортува, че ще отвори детските градини на 14 декември

Столичната община е подготвена да отвори детските градини и ясли на 14 декември, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, заяви БНР. Вчера Бойко Борисов при посещаване в хлебозавод съобщи, че детските градини би трябвало да отворят седмица преди края на локдауна. 

Тя ревизира строителните действия по разширение на детска градина " Слънчо " във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

" Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при съблюдаване на всички ограничения, при съблюдаване опцията на родителите, които не желаят да изпратят децата си, ще изчакаме решението на държавното управление ", сподели още Фандъкова и посочи: 

" Нашите шефове, учители, личният състав са разполагаем. Възложила съм да се употребява това време, да се дезинфекцира в допълнение, и надлежно, да се отоплят, съботата и неделята. Ако бъде оповестено отварянето на детските градини, да се отоплят постройките, тъй като през времето, когато няма деца, се понижава парното отопление, тъй че ще бъдем в действителност в подготвеност, в случай че има такова решение ".

Според Фандъкова останалите противоепидемични ограничения в столицата би трябвало да се запазят, тъй като София остава в алената зона по заболеваемост.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР