Столичната община е готова да осигури места за настаняване на

...
Столичната община е готова да осигури места за настаняване на
Коментари Харесай

София е готова да осигури над 200 места за настаняване на граждани от Украйна

Столичната община е подготвена да обезпечи места за настаняване на 206 жители на Украйна, които напущат страната поради военните дейности, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от пресцентъра на общината.
„ Тази заран осведомих Министерство на външните работи с всички благоприятни условия, които София може да обезпечи в помощ на украинците и българите, живеещи в Украйна “, сподели кметът.
Общината има подготвеност да обезпечи и превоз от украинско-румънската граница до България и разполага с 6 оборудвани автомобила с готови водачи от дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “.
105 места за настаняване, София дава на територията на Столичната община и 101 на база на общинско сдружение в гр. Приморско. 
18 от местата са на територията на центрове за даване на обществени услуги, с условия за майки с деца, в това число и с опция за обезпечаване на психическа помощ.
В болничното заведение за долекуване в регион „ Панчарево “, могат да бъдат настанени възрастни хора, които се нуждаят и от медицински грижи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР