Столичната галерия Сезони представя вълнуващото и уютно изкуство на Драган

...
Столичната галерия Сезони представя вълнуващото и уютно изкуство на Драган
Коментари Харесай

На тавана на Дари

Столичната изложба " Сезони " показва вълнуващото и уютно изкуство на Драган Милев, по-известен като Дари. Освен надарен и гальовен живописец, той е изкушен и от музиката и прелестно музицира, и на измислени от него принадлежности. Тази му заложба прозира и през доста от обектите, които той проучва в изложбата си - тя може да се прегледа до 16 март на ул. " Кракра " 2А, Дом на културата " Средец ".

" Какво е изкуството, в случай че не мистериозният метод, по който душата на създателя поддържа връзка? Драган Милев съумява красиво и тържествено да пресъздава изящния си свят с разнообразни форми. Неговите картини носят топлината на предишното и свежестта на бъдещето по всички краища на света. Скулптурите му припомнят, че животът може да бъде шедьовър, когато се осмелиш да го виждаш с необятно отворени очи. Музиката е неделима част от творенията му. Хората на неговите пърформанси са не просто аудитория, светлината от сцената ги предизвиква да се осмелят и да стават участници в обред, в който животът се чества тук и в този момент. Неведнъж съм била очевидец на това знамение ", показва Надежда Миразчийска Тодорова. По думите й най-после всички присъстващи са освежени и заредени с ентусиазъм и храброст.

Неговото място - таванът, не е просто дом, изложба, студио или ателие, то е храм, в който кръжецът от обичаните му хора са добре пристигнали, а Бог си е направил обител там за безконечни времена. Да пътешестваш с Дари е произведение на изкуството. Само минути откакто е отворил багажника на буса, в близост към този момент има прелестен бивак. Магично пространство, където можеш да поседнеш край огъня или да свириш, да танцуваш, рисуваш, пишеш... Попитал ученикът по какъв начин да познае кой е суфи, а учителят дал отговор: " Лесно ще познаете кой е суфи, той постоянно прави атмосфера към себе си. "

Животът го е срещнал с Натали, негова муза и настойничка на синовете им Батбаян и Севар. Децата порастват измежду изкуството, часовете по йога и философията, и уменията на самураите. Благодарим, Дари, че си това, което си! Най-големият ти шедьовър за мен е целият ти път, с всички дребни и огромни събития в него!, добавя Тодорова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР