Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) категорично отказва да отговаря

...
Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) категорично отказва да отговаря
Коментари Харесай

СДВР: Нямаме право да говорим за катастрофата с Вежди Рашидов

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) изрично отхвърля да дава отговор на въпроси за злополуката, при която пострада някогашният народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов. " Сега " изпрати запитване по Закона за достъп до социална информация за аргументите и дали има осъдени за инцидента, станал на 18 май на оживено кръстовище между бул. " Гоце Делчев " и бул. " България " в София. Столична дирекция на вътрешните работи обаче изясни, че няма право да изнесе данни по случая.

Причината е, че злополуката се проверява от прокуратурата, която е образувала досъдебно произвеждане. В подобен случай информация по делото може да бъде дадена само с позволение на наблюдаващия прокурор. Все още не е ясно какво е възможното закононарушение, което държавното обвиняване проверява повече от 2 месеца. По неофициална информация в медиите Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на алено по бул. " България " и се е блъснал в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси. 

Въпреки че " Сега " изпрати голям брой запитвания по случая - до пресцентъра на Софийската районна прокуратура, до нейния административен началник Невена Зартова, както и до представителя на основния прокурор - Сийка Милева, никой от държавното обвинение не благоволи да отговори. Така остава въпросът какво е дало причина за започване на наказателно производство по случая, откакто, по първична информация, в инцидента не е взел участие лидер с над 1,2 промила алкохол в организма, нито са причинени телесни повреди.

Вежди Рашидов е ваятел и министър на културата в първото и второто държавно управление на Бойко Борисов. Бил е също общински консултант в Столична община и депутат от ГЕРБ в 44-ото и 45-ото Народно заседание. Рашидов е разследван и преди поради своенравно поведение на пътя. На 29 ноември 2001 година той, дружно с различен общински съветник от СДС се сбиват с служител на реда, откакто колата на скулптора е паркирана погрешно пред общината. Полицаят е със строшен нос, а случаят е сниман от екип на телевизия „ Евроком “ и от охранителната камера на общината. На идващия ден двамата съветници са задържани и прокуратурата завежда дело за лека телесна щета на служител на реда и безчинство. На 5 април 2002 година прокуратурата прекрати делото против Рашидов с претекста, че престъпления не са осъществени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР