Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за

...
Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за
Коментари Харесай

СДВР с мерки за охрана на реда във връзка с дербито между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА” – София

Столичната дирекция на вътрешните работи подхваща всички нужни ограничения за защита на публичния ред и сигурност на придвижването в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща сред тимовете на ПФК „ Левски ” и ПФК „ ЦСКА – София ”. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.

Дербито ще се състои на 24 февруари /неделя/ от 13.00 часа на Националния стадион ”Васил Левски ”. Срещата е избрана като рискова и според Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия в деня на мача няма да бъдат продавани билети на каса, а единствено онлайн. Привържениците на тима хазаин ПФК „ Левски ” ще бъдат настанени в браншове „ А ” и „ Б ”, а тези на ПФК „ ЦСКА – София ” – в браншове „ В ” и „ Г ”.

На построени контролно-пропускателни пунктове в региона на спортното оборудване служители на реда ще правят щателна инспекция на всички гости на футболния мач. Феновете ще бъдат допускани с документ за идентичност и билет /пропуск/ за футболната среща. Малолетните ще влизат единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от обособени пунктове, подсигурени от уредника, в региона на стадиона.

Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както носещи неразрешени предмети и движимости: огнестрелни оръжия; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; бутилки, включително и парфюми; чадъри. Предприети са прецизни ограничения за недопускане на 21 футболни почитатели, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия.

Ангажимент по защита на спортната среща имат частни охранителни компании, чиято задача е да наблюдават за запазване на реда на територията на стадиона по време на осъществяване на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски чиновници, които ще се намесват при зародила нужда.

За да бъде избегнато скупчване, приканваме феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за гости ще бъдат отворени в 11:00 часа.

Във връзка с провежданата спортна среща е допустимо да възникне краткотрайно усложнение в придвижването в централната градска част, прецизират от Столична дирекция на вътрешните работи.

Забранява се престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи колите на участниците в мероприятието, както следва:

от 08:00 часа на 22 февруари, петък, до 20:00 часа на 24 февруари, неделя – при бранш „Г“ на Националния стадион „Васил Левски“;
от 08:00 до 15:00 часа на 24 февруари, неделя – на моста пред Национален стадион „Васил Левски“;
от 09:00 до 15:00 часа на 24 февруари, неделя – на ул. „Ген. Гурко“ сред булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Васил Левски“.

От 12:00 часа до привършване на футболната среща на 24 февруари, неделя, единствено при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, ще се не разрешава влизането на пътни транспортни средства в двете направления, като се изключи рейсовете на всеобщия градски превоз по:

ул. „Ген. Гурко“ сред булевардите „Васил Левски“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“;
бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ сред пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни Връх“;
бул. „Драган Цанков“ сред бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР