Столичната дирекция на МВР ще провери сигнал за злоупотреби и

...
Столичната дирекция на МВР ще провери сигнал за злоупотреби и
Коментари Харесай

Жена мами с дарителски сметки за деца в нужда

Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи ще ревизира сигнал за злоупотреби и измами посредством потребление на акции на фондация " За Доброто ", оповестиха от Софийската районна прокуратура.

Сигналът по случая гласи, че жена, чиито букви са Д. Д., злоупотребява с името на фондацията, като употребява акцията " Фонд за деца на герои " за персонално облагодетелстване.

 Прокуратурата се самосезира за приходите на чиновниците на HelpKarma Виж още

Според информация в обществените мрежи Д. Д. е създавала страници, като употребила изображения и апели от акцията, посочвала личната си банкова сметка и събирала средства по тях, а по-късно премахвала основаните от нея страници.

Тя се възползвала и от акции по набиране на средства за лекуване на деца по същата скица, като употребила техни фотоси и още веднъж предоставяла своя банкова сметка.

Свилена Георгиева от фондация " За Доброто " разяснява пред Dir.bg, че не познава въпросната жена и даже е мислела, че става дума за сложено лице.

" Оказа се, че е фактически лице, само че това го разбрах от други хора, аз нямам визия коя е. Нямаме общо с дамата, през вчерашния ден разбрахме за нея и незабавно реагирахме. Пратихме сигнал до прокуратурата, до основния прокурор и до Министерство на вътрешните работи. Днес до мен доближи информацията, че сметката е запорирана от банката, т.е. оттук насетне не могат да стават злоупотреби с тази сметка ", сподели Георгиева.

По нейна информация дамата е употребила една банкова сметка, която е посочвала, само че по тази причина пък е употребила и PayPal.

" Майки на деца с увреждания и хора, които се занимават с щедрост и са в групите, които се занимават с щедрост, ми споделиха, че в персонални известия е пращала на хората и други способи за даряване - Revоlut сметки и така нататък Била е доста дружелюбна на тази тематика, да кажем. Но не знам нищо повече нито за дамата, нито от кой момент се занимава с това. Разбирам, че е била доста дейна през януари, употребила е няколко акции през този месец ", добави Свилена Георгиева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР