Столичната болница Св. София получи първия по рода си у

...
Столичната болница Св. София получи първия по рода си у
Коментари Харесай

Малтийският орден дари апарат за рехабилитация на детска церебрална парализа

Столичната болница " Св. София " получи първия по рода си у нас високотехнологичен уред за рехабилитация на деца с церебрална парализа. С новата инсталация, дарена от Малтийския медал, децата ще имат опция посредством новите цифрови технологии да вършат извършения за оживление.

Новост в рехабилитацията са роботите с противоположна връзка, които дават опция на детето да вижда какво се случва. Така по време на лечението то може да се самокоригира. А рехабилитацията става под формата на игра.
доцент Иван Чавдаров, шефът на болничното заведение „ Света София ": Като самата игра го стимулира да развива своите двигателни и ментални качества.
Болницата има квалифицирани експерти, които оказват помощ на 130 деца дневно. Финансирането обаче е незадоволително. Лечебното заведение е сътрудник на самодейността „ Българската Коледа " и разчита на дарения за скъпата техника, каквато е апаратурата " Нирвана ". Първата проява беше направена в наличието на президента Румен Радев и Великия магистър на Суверенния малтийски медал Фра Джакомо.
Румен Радев - президент на Република България: Българските деца ще имат опция за рехабилитация във виртуална среда с високо ефикасни технологии и способи за профилирана рехабилитация.фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето - Велик магистър на Малтийския медал: Целта на нашата активност е да позволим на хората да водят естествен живот.
В профилираната болничното заведение " Света София " се лекуват деца цялата страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР