Столична община забранява спирането на автобуси пред храм-паметника Св. Александър

...
Столична община забранява спирането на автобуси пред храм-паметника Св. Александър
Коментари Харесай

Столична община слага край на автобусите пред Александър Невски

Столична община не разрешава прекъсването на рейсове пред храм-паметника " Св. Александър Невски ". Това съобщи по-рано през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова.
След тъкмо 2 седмици рейсовете ще стопират и ще разтоварват туристите на остарялата столична автогара.

Паркирането на рейсове на площада пред храм-паметника е толкоз известно, че някои компании го показват публично като атракция в началната или крайната точка на пътуванията си, заяви bTV.

Според новите правила обаче рейсовете няма да могат да паркират там. Те ще могат да оставят туристите на площада, само че по-късно ще би трябвало да паркират на остарялата столична автогара, където към този момент се строи стоянка за автобусите.

Столичен общинар пита Фандъкова към " Александър Невски " автогара ли е
Столичен общинар пита Фандъкова към " Александър Невски " автогара ли е
Превърнаха площад " Александър Невски " в автогара, мият турски автобуси
Припомняме, в средата на месец август тази година общинският консултант Симеон Славчев се разгласи срещу паркирането на рейсове пред храм-паметника " Александър Невски " в столицата. Тогава Славчев съобщи, че е получил стотици сигнали на столичани, които изразили възмущението си от основаната противозаконна автогара в центъра на града.

По този мотив news.bg публуикува анкета, в която попита читателите си дали паркирането на рейсове към храм-паметника " Св. Александър Невски " би трябвало да се забрани.
Към 31 октомври 2017 година 80.4% от читателите на news.bg считат, че паркирането на площада пред храм-паметника би трябвало да се прекрати.
Според 11% от интервюираните няма потребност от такава възбрана, тъй като туристите носят пари, а съгласно 7.2% би трябвало единствено да се понижи броят на местата за рейсове на емблематичния площад в центъра на София. 1.3% показват, че нямат време по върпоса.

Днес Славчев изясни, че сега на новото място за рейсовете се поставя трошляк, с цел да може рейсовете да стопират добре, а туристите и жителите да се предвижват умерено. " В момента там е леко разкаляно. След полагането на трошляк ще бъдат обособени и поставени знаци. Сега там паркират леки коли, които ще бъдат пренасочени да паркират в зелената зона от другата страна ", добави той./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР