Столична община се подиграва с нас, за 200 човека -100

...
Столична община се подиграва с нас, за 200 човека -100
Коментари Харесай

Протест пред Столична община: Работещите в детското и училищно здравеопазване искат увеличение на заплатите

Столична община се подиграва с нас, за 200 индивида -100 лв., за 2000- нищо . Това съобщи Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ на митинг на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и на Медицинска федерация " Подкрепа ".

Те показаха недоволството си пред постройката на Столичната община на ул. " Московска " 33.

Двете федерации желаят а ктуализиране на главните заплати в системата на Детското и учебното здравеопазване- детски ясли и здравни кабинети в просветителните институции в София. И упорстват за нарастването им от 1350 на 1890 лева . Сред настояванията са и нарастване на средствата за работно облекло от 450 на 500 лева годишно, както и нарастване на размера на компенсацията при пенсиониране до 9 брутни месечни хонорари.

Протестиращите стопираха придвижването на ул. " Московска " в сектора сред ул. " 11-ти август " и ул. " Париж ".

Протестиращите желаят кметът на София Васил Терзиев да слезе при тях и да беседват . Вчера столичният кмет се срещна с представители на двата синдиката, на която беше контрактувано нарастване от 100 лв. на месечните хонорари на заетите в бранша.

Синдикатите обаче упорстват главните заплати на заетите в детското и учебно опазване на здравето да се усилят от 1350 на 1890 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР