Столична община се отказва от търга за Къщата на Яворов

...
Столична община се отказва от търга за Къщата на Яворов
Коментари Харесай

Столична община се отказва от търга за Яворовата къща

Столична община се отхвърля от търга за Къщата на Яворов Столична община за момента няма да взе участие в търга за обществена обмен на къщата на Яворов в София. Това разгласи пред публицисти столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 
Тя изясни, че предоставеният от нея юридически разбор на проблема е установил голям брой неясноти, които би трябвало да бъдат изяснени. Съдебният спор, довел до обществената обмен, не е приключил. Последното дело е през февруари.
 

Рискът за всеки възможен покупател, до момента в който не се произнесе Върховният касационен съд (ВКС), е голям, коментирала Фандъкова. Имотът има вписани възбрани. Съществува и разминаване в документите за благосъстоятелност.

Тъй като става въпрос за огромна сума обществени средства, Столична община ще се включи тогава, когато неяснотите бъдат изчистени. Общината има предпочитание да купи къщата на Яворов, само че единствено при ясни условия. " Не можем да купуваме котка в чувал ", безапелационна бе Фандъкова.
 

Тя увери, че къщата е предпазена от надстрояване и присъединение, както и че частта в постройката за музей на поета е обезпечена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР