Столична община планира да увеличи данъка на автомобилите с най-ниски

...
Столична община планира да увеличи данъка на автомобилите с най-ниски
Коментари Харесай

София вдига данъка на джипове и коли с ниски екостандарти

Столична община възнамерява да усили налога на колите с най-ниски стандарти и тези с най-висока мощ. Освен това ще бъдат планувани повече пари за ремонт на улици и тротоари в кварталите. Това стана ясно на конференция на кмета Йорданка Фандъкова и нейния заместител Дончо Барбалов.

Изменението на налозите е част от ограниченията за възстановяване на качество на атмосферния въздуха и възстановяване улиците и тротоарите в кварталите, изясни Фандъкова.

За колите стандарт „ Евро 5 “ и „ Евро 6 “ данъкът ще се резервира както през тази година.

При притежателите на коли с най-ниски екологични стандарти данъкът ще се усили с сред 3 и 10 лв.. За тези, които карат мощни возила с мощ над 100 конски сили – данъкът ще скочи с до 40 лв., изясни на практика Фандъкова.

Според плановете на общината от събраните пари 18 млн. лв. ще бъдат ориентирани за рационализация на градския превоз, ремонт и облагородяване на паркове и градини.

Повече пари са заложени за поправки в кварталите. Очаква се към 20 млн. лв. от налог „ покупко-продажби “ от продажбата на парцели и коли, които се правят от общината.

Данък постройка и такса за битови боклуци няма да се усилват, даде обещание кметът. Същото се отнася и за цената на билетите в градския превоз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР