Столична община губи милиони левове от безплатни паркоместа на чиновници.

...
Столична община губи милиони левове от безплатни паркоместа на чиновници.
Коментари Харесай

Столична община губи милиони от безплатни паркоместа за чиновници

Столична община губи милиони левове от безвъзмездни паркоместа на служители. " Над 1200 паркоместа са заети от институциите без да заплащат за тях, да ги върнем на софиянци! ", прикани в понеделник Борис Бонев, общински консултант от " Спаси София ", който направи нарочна конференция пред Министерство на стопанската система. Мястото напълно не бе инцидентно, тъй като пространството пред ведомството се употребява точно за гратис паркиране с 21 места за коли от администрацията му. Изненадващо пред постройката се появи и икономическия министър Кирил Петков, който също посочи, че не му харесва София да е претъпкана с коли и би трябвало да стартира да наподобява на европейски град.

Проблемът

" Освен че заемат местата, институциите не заплащат за това и Общината губи милиони всяка година. Проблемът е извънредно сериозен заради обстоятелството, че множеството места за паркиране се намират в парцели общинска благосъстоятелност и в границите на синя и зелена зона. Институциите нямат нормативно съображение по този начин жестоко да заграбват и ограждат общински парцели, освен това без да заплащат за това или да имат подписан контракт с ЦГМ. " съобщи Бонев.

Примерите за тази процедура, с изключение на паркинга на Министерство на стопанската система, редица още - паркингът към Министерство на стопанската система, паркингът зад Министерски съвет, Върховен административен съд и Върховен касационен съд, които са окупирали тротоара пред тях, дъгата към храм-паметника " Св. Александър Невски ", където гратис паркират чиновниците на Столичната община и Народното събрание, и доста други.

Според съветника от Спаси София, още по-скандални са институциите, които в безусловно нарушаване на закона лишават и от време на време физически заграждат за себе си цели улици, които са общинска благосъстоятелност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР