Столична община е забранила провеждането на шествие в подкрепа на

...
Столична община е забранила провеждането на шествие в подкрепа на
Коментари Харесай

Фандъкова забрани протест на палестинска организация в София

Столична община е забранила провеждането на шествие в поддръжка на Палестина в София.

Организаторите му са " Палестински комитет в отбрана на Йерусалим ", които са поискали да проведат митинга си сред 16 и 18:30 ч. с начален пункт пред НДК.

Въз основа на мнения на ДАНС и Столична дирекция на вътрешните работи обаче Йорданка Фандъкова е издала заповед за възбрана на шествието на съображение Закона за събранията, митингите и манифестациите, оповестяват от Столична община пред Българска телеграфна агенция.

Решението идва на фона на серия от ограничаващи ограничения, които европейските държавни управления започнаха през последните дни поради.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестяват пред Българска телеграфна агенция, че имат информация, че се провежда сходно събитие и ще дават отговор за защитата на публичния ред.

Прокуратурата също разгласява предизвестие във връзка със зачестили случаи на език на омразата след експлоадирането на войната сред Изрел и " Хамас ", като споделя, че " ще бъде безкомпромисна при практикуване на своите пълномощия за гарантиране на публичния ред и сигурност и за отбрана на правата и свободите на жителите ".

" Всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви са в прорез с Конституцията и законите на страната ", припомнят от прокуратурата.

" Органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи според Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не позволяват провеждането на всеобщи мероприятия, които биха дали мотив за отправянето на апели за принуждение, радикални дейности, както и такива оправдаващи осъществяването на терористични дейности и военни закононарушения ", написа още в известието.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР