Стоктън в щата Калифорния ще стане първия град в САЩ,

...
Стоктън в щата Калифорния ще стане първия град в САЩ,
Коментари Харесай

Безусловният базов доход вече и в САЩ

Стоктън в щата Калифорния ще стане първия град в Съединени американски щати, който ще експертиментира с въвеждането на категоричен базод приход. Идеята е на 27-годишния кмет, а финансирането ще пристигна главно от групата Economic Security Project, която се бори за разпространение на самодейността, предава WEF.

 По 560 евро на месец, без да работиш
По 560 евро на месец, без да работиш

Да, това е допустимо

Началото на плана ще бъде през идната година. Засега ESP са дали обещание финансиране от един милион $. Част от общо 315 000 поданици на града ще получават по 500 $ месечно - или 6 000 годишно. Кметът Майкъл Тъбс се надява експертиментът да може да продължи три години.Стоктън е известен с това, че стана първият град в Съединени американски щати, който подаде документи за фалит през 2012 година Пет години по-късно той към момента може да бъде избран като безпаричен град, а безработицата е цели 7,3 % - съвсем двойно над междинната за Съединени американски щати.

Средният приход на домакинство е едвам 44 797 $ годишно, като за съпоставяне за Калифорния тази цифра е 61 818 $.

27-годишният кмет, който също е израснал в беднотия, се надява, че парите ще оказват помощ на съгражданите му, като отстранен част от напрежението поради неналичието на средства.

 Още един милиардер поддържа концепцията за базов приход
Още един милиардер поддържа концепцията за базов приход

Автоматизацията заплашва работните места, счита Брансън
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР