Стогодишният италианец Енрико Вандзини заяви пред Ройтерс, че е готов

...
Стогодишният италианец Енрико Вандзини заяви пред Ройтерс, че е готов
Коментари Харесай

Страст: Столетник ще се откаже от пенсията си, за да стигне Интер финал

Стогодишният италианец Енрико Вандзини съобщи пред Ройтерс, че е подготвен да се откаже от пенсията си, в случай че обичаният му Интер отстрани градския си съперник Милан в полуфиналите на Шампионската лига, което би класирало „ нерадзурите “ на първия им край в ШЛ от 2010 година насам. Столетникът, който е претърпял Холокоста като юноша, споделя, че се е влюбил в миланския гранд на седемгодишна възраст, когато в състава свети звездата на легендата Джузепе Меаца. За пръв път обаче той посещава домашен мач на отбора едвам предходната година, когато е на 99.

" Моята пристрастеност към Интер се зароди, когато бях на седем. Но по този начин и в никакъв случай не можех да отида на мач, тъй като нямах пари ", споделя фенът, който сега живее в старешки дом в Падуа - град на малко повече от 200 километра източно от Милано. " Помолих се на Бог да ми даде щастието от триумф на Интер и се надявам, че Той ще се съгласи. Бих направил всичко за победа, в това число и да се откажа от пенсията си ", споделя той.

През Втората международна война Вандзини е част от италианската войска. Но през 1943 година е хванат от немските войски, откакто италианската войска афишира капитулацията си пред Съюзниците. Като военнопленник той е пратен в концентрационния лагер Дахау, където дочаква края на войната. След завръщането си в Италия той работи в родния си град като водач на рейс и на камион. Наскоро футболният почитател получи специфичен подарък от обичания си клуб - специфична фланелка във връзка стогодишния му празник. Мъжът се радва и на iPad, на който гледа мачове, а в свободното си време обича да чете „ Гадзета дело Спорт “ - най-популярния състезателен ежедневник в Италия.

" В предишното ходех на посетители на мои другари, които имаха тв приемник, с цел да виждам мачовете на Интер. А когато бях на промяна в рейса, си пусках радиото и споделях на пасажерите да не викат, тъй като чувам нещо значимо. " Мъжът призна, че харесва работата на старши треньора Симоне Индзаги, само че е подготвен да му даде тактически съвет, който да обезпечи първо класиране на " нерадзурите " на край в ШЛ от 13 години насам. " Най-важното е през първото полувреме да не изразходим прекомерно доста сили. Всички би трябвало да следват едно движение на игра, с цел да решим мача в края му ", споделя последователят на Интер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР