Стоенето на климатик през лятото у дома или в офиса

...
Стоенето на климатик през лятото у дома или в офиса
Коментари Харесай

Доц. Дончо Дончев: Дългото излагане на климатик през лятото може са ни причини синузит

Стоенето на климатик през лятото вкъщи или в офиса може да се окаже много рисково и бързо да ни разболее.

" Дългото излагане на климатик през лятото може са ни аргументи синузит, това може да стане в стаята, в автомобила, а при изострянето на хроничните синузити към този момент изисква и по-дълго лекуване ", сподели пред доцент Дончо Дончев от Клиниката по Уши, нос и гърло на Военномедицинската академия в София.

" Синузит е заболяване, при което имаме инфектиране на лигавицата на околоносните кухини, причинителите са бактериални, а огромна част от тези причинители са постоянно циркулиращи и постоянно срещащи се микроорганизми, които попадайки в удобна среда, водят до възпалителни реакции ", добавя още доцент Дончев.

За преходния сезон от пролет към лято са доста типични алергичните болести на лигавицата на носа. Те наподобяват на синузита. 

" Когато една хрема при възрастен човек продължи повече от две седмици, с главоболие, тежест в лицевата част при навеждане, главоболието е и обратно към тила, а секретите от бистри, стават гъсти и гноевидни, стичащи се към гърлото, тогава можем да мислим за изострен синузит. Това обаче е друго от сезонната алергична хрема ", посочи доцент Дончев. 

Инхалациите вкъщи или измежду природата, са най-физиологичният метод за пречистване на секретите в носната празнина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР