Сто са записаните за ваксина деца между 5 и 11

...
Сто са записаните за ваксина деца между 5 и 11
Коментари Харесай

Сто записани деца за ваксиниране в УМБАЛ „Св. Анна“ в София

Сто са записаните за ваксина деца сред 5 и 11 години в Университетската болница „ Св. Анна “ в София. Днес бяха имунизирани 20. Опашки има и на пункта за възрастни. 

На ден ще се имунизират единствено по 20 деца, изясни заместник-директорът на болничното заведение доктор Ивелина Георгиева.

10-годишната Ева е първото имунизирано дете в болничното заведение:

" Тати взе решението да се имунизирам. Аз съм съгласна с него, тъй като желая да отивам на учебно заведение умерено, без да се тормозя, че мога да се заразя ".

Бащата на Ева - Елизар, не се е колебал дали да имунизират щерка му. 

" То е персонално решение и считам, че е най-хубавото сред всички, въпреки някой да ги посочват " неприятни ", решения. "

Преди имунизация, децата получават консултация от педиатър. Съветът след имунизацията е родителите да следят детето.

" Да наблюдават в действителност за съществуване на температура. Особено в случай че е над 38 градуса да дадат парацетамол или някакъв различен медикамент и, в случай че имат някакви усложнения, несъмнено, могат да посетят нашето незабавно поделение или да потърсят своя персонален доктор ". 

Опашка имаше и пред кабинета за имунизиране на възрастни. 

" За първа доза ще се имунизираме. Просто с появяването на този нов вариант, който е по-опасен от предходните, най-логичното нещо е да се ваксинираш ".

Утре пунктът няма да работи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР