Сто и петнадесет души бяха арестувани в Амстердам по време

...
Сто и петнадесет души бяха арестувани в Амстердам по време
Коментари Харесай

Коронавирус и политика: Протести в Амстердам и Хамбург

Сто и петнадесет души бяха задържани в Амстердам по време на митинг против Коронавирус рестрикциите и политиката на държавното управление. Няколко от стачкуващите са били арестувани за принуждение над служители на реда, а останалите - поради отвод да се подчинят на органите на реда.

Демонстрацията бе неразрешена от управляващите на Амстердам, само че все пак 2000 души се събраха на Музейния площад в града, с цел да изразят неодобрение от дейностите на държавното управление и политиката на националните управляващи в битката с ковид и изолацията, която продължава към този момент четири седмици. Някои протестиращи сложиха под въпрос сигурността на Коронавирус имунизациите.

Основното неодобрение на протестиращите беше против държавното управление на Марк Рюте, подало оставка в петък, откакто хиляди фамилии бяха неправилно упрекнати в измами със фамилни надбавки и бяха санкционирани със обилни суми. В някои случаи набедените за измамници хора са изгубили и домовете си, работата си и правата за настойничество над децата си.

Накрая по предписание на общинските управляващи полицията изгони стачкуващите, задържайки тези, които отхвърлят да се подчинят или се конфронтират със силите на реда.

В немския град Хамбург пък се състоя митинг против тези, които отхвърлят, че има ковид, оповестява ДПА. Агенцията свидетелства, че стачкуващите са би бяха разграничени на две групи, с цел да могат да съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост.

Участници в демонстрацията, минала спокойно, настояха, че „ не би трябвало да се позволява бремето на коронакризата да се носи от тези, които към този момент заплащат най-вече при капитализма, а точно дами, мигранти и служащи “.

Протестиращите настояха да има ваксини за всички и скандираха: " Ваксинация за всички или ще има протести ". Те се оповестиха и за „ световен свободен достъп до опазването на здравето “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР