Сто и четири годишната италианка Ада Дзанусо се справила със

...
Сто и четири годишната италианка Ада Дзанусо се справила със
Коментари Харесай

Рецептата на 104-годишната Ада, преборила Covid-19

Сто и четири годишната италианка Ада Дзанусо се справила със болестта от Ковид-19 с помощта на своята религия и кураж, които били повода и за нейното дългоденствие, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Италия, наред със прилежаща Франция, се гордее с най-големия брой супер-дълголетници на възраст над 100 години. След като апенинската страна записва най-вече смъртни случаи вследствие на пандемията, образецът на столетниците работи вдъхновяващо на нацията.

" Добре съм, добре съм ", съобщи Дзанусо по време на видеоконферетна връзка с Асошиейтед прес от вкъщи за настаняване на възрастни хора " Мария Грация " в град Лесона, ситуиран в източната област Пиемонт. Гледам телевизия и чета вестници! "

Възрастната жена носеше защитна маска, както и лекарката до нея, която се грижи за здравето й от 35 години. Запитана за болестта й, столетницата дава отговор непретенциозно - " Прекарах една простуда ". Лекарката й Карла Фурно Маркезе прецизира, че Дзанусо е била на легло в продължение на една седмица. " Бяхме принудени да я хидратираме, тъй като тя не се хранеше. Мислехме,че няма да се оправи, тъй като от самото начало беше малко сънлива и не реагираше. Един ден Ада отвори очи и стартира да прави всичко това, което правеше и преди ".

Столетницата почнала да се изправя и да сяда, а по-късно съумяла и да стане от леглото. Кое и е помогнало? По нейните думи куражът, силата и вярата, като тя счита, че нейната рецепта ще помогне и на доста други хора, изпаднали в същото състояние.

Преживяла две международни войни, Ада е родена през 1916 година, майка е на четири деца и живее от няколко години в старческия дом в Лесона в провинция Биела в област Пиемонте. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР