Сто гайдарчета на НУИ“Добри Христов“ ще посрещнат с нашия фолклор

...
Сто гайдарчета на НУИ“Добри Христов“ ще посрещнат с нашия фолклор
Коментари Харесай

Сто гайдарчета посрещат Ришар Галиано преди концерта му във Варна

Сто гайдарчета на НУИ“Добри Христов“ ще посрещнат с нашия фолклор музиканта от най-високата класа в джаза Ришар Галиано преди концерта му във Варна.

След повече от десетилетие той се завръща в България, само че този път в морската столица за една магическа среща със своите почитатели. Първия си концерт изнася в София през 2003 година в памет на своя другар и преподавател Астор Пиацола. Сега във Варна соловият концерт на Ришар Галиано „От Бах до Пиацола“ ще включва авторски аранжименти на творби на типичен композитори, кино и джаз композиции, френски шансони.

Тази есен Ришар Галиано е направил серия от концерти в Китай взаимно с триото на Даниел“Пипи“ Пиацола, внук на огромния собствен другар и татко на аржентинското танго. В момента е в Италия, следва концерт в Париж и по-късно идва във Варна, където ще свири на обичания си акордеон и на бандонеон със международната топ марка „ Виктория ”.

Концертът му на 17 декември на сцената в зала 1 на ФКЦ се чака като едно от най-големите събития в предколедния културен живот от поредицата „Великите имена от международния подиум“. Ришар Галиано черпи музиката си от Йохан Себастиан Бах, Моцарт, Шарл Азнавур, Барбара, от гения на филмовата музика Нино Рота, Едит Пиаф, Кърт Елинг и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР