Стив Джобс бе известен с това, че изисква от себе

...
Стив Джобс бе известен с това, че изисква от себе
Коментари Харесай

Стив Джобс: Какво имат способните лидери, което липсва на всички останали

Стив Джобс бе прочут с това, че изисква от себе си, чака доста от другите и най-много от хората на лидерски позиции.

Когато създателят на Apple e повишавал чиновниците си до вицепрезиденти, той е имал история, която им е разказвал.

Легендарният откривател отива в офиса си и вижда, че боклукът не е изхвърлен, за което желае пояснение от портиера. Служителят дава отговор, че ключалката е била заменена, а той не е имал ключ, споделя Business Insider.

По думите на Джобс портиерът е бил виновен за станалото и обяснението, което е дал и е било задоволително.

" Когато си пазач, аргументите са от голяма важност ", е споделил американският бизнесмен.

" С други думи, когато служителят е на по-висока позиция като вицепрезидент, тогава всички оправдания се смятат за неуспех. Той е виновен за позволените неточности и няма значение какво споделя ", е траял Джобс.

Това е методът, по който създателят на Apple разграничава същинските водачи.

При водачите няма място за оправдания

Амбициозният предприемач е дал следният образец:

" Ако имате потребност от елементи, с цел да извършите дадена поръчка, а пратката от вашия снабдител закъснява, отговорността е ваша, тъй като трябваше да се уверите, че всички елементи и периоди са ясно избрани. За закъсняващата доставка на частите виновността не е ваша, само че вие би трябвало да ревизирате дали те са разполагаем. "

Още една обстановка, с която Стив Джобс се пробва да изясни какъв брой е значимо персоналното вдишване на отговорност от хората на високи позиции гласи:

" Обличам се повърхностно за полета си до Тампа, където имам значима среща. Но формалните ми облекла остават в другия багаж, който самолетната компания изпраща във Вегас. Можех да нося чифт публични облекла в ръчния си багаж или да се облека непосредствено за срещата. "

Много хора мислят, че триумфът или неуспехът са породени от външни фактори и най-много други хора. Ако реализиран триумф, споделят, че го дължат на съдействието от други хора, в случай че се провалят, отново трансферират виновността на трети лица.

Според Джобс това може да се случи, защото човек не е кадърен безусловно самичък да реализира огромни триумфи. Но съумелите хора не разчитат напълно на останалите. Те плануват комплицираните условия, проектират най-лошия и най-добия излаз от дадена обстановка, имат ясни упования, вършат проект и го следват, наставляват, управляват, образоват. Те работят посредством другите, само че поемат отговорност за крайния резултат.

По думите на създателя на Apple сполучливите хора се държат по този начин, като че ли и неуспехът и триумфът може да бъде следен от тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР