Стимулиране на бизнеса да произвежда предпазни средства срещу COVID-19. Това

...
Стимулиране на бизнеса да произвежда предпазни средства срещу COVID-19. Това
Коментари Харесай

България вече произвежда почти всичко за предпазване от COVID-19, дори маски с филтър FFP2

Стимулиране на бизнеса да създава защитни средства против COVID-19. Това е била една от главните функционалности на логистично-координационния център към Националния действен щаб, съобщи в ефира на ръководителят на звеното и шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов. 

По думите му сега у нас се създава съвсем всичко за предотвратяване от заразяване.

„ Започнахме произвеждане на прословутите маски FFP2, т.е. тези, които пазят 95%. Само ръкавици не успяхме да стартираме да произвеждаме. Явно инвестицията е доста огромна, а тук пазарът е доста дребен “, уточни Николов. 

Според него, няма да се наложи стягане на ограниченията от септември, само че не трябва да се вършат изводи, че пандемията отминава, тъй като всички предварителни изследвания демонстрират, че тя ще продължи най-малко още година. 

„ Най-трудната задача беше по какъв начин в болничното заведение „ Х “ да дадем защитни средства, в случай, че нямаме никакви. Същевременно ние бяхме натоварени с упования, че имаме някъде на склад и единствено би трябвало да караме. В най-големия пазар по това време – Китай, цените се подвигнаха в пъти, а и нямаше предложение “, описа той за един от сложните моменти в работата му.

Гл. комисар Николов призна, че новините от Щаба не постоянно са били положителни, само че задачата им е била да дават настояща информация на жителите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР