Стилияна Николова спечели бронзовия медал в многобоя на Световната купа,

...
Стилияна Николова спечели бронзовия медал в многобоя на Световната купа,
Коментари Харесай

Бронзов медал за Стилияна Николова от Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро

Стилияна Николова завоюва бронзовия орден в многобоя на Световната купа, която се организира в италианския град Пезаро.

Тя събра общ брой от 119.100 точки и справедливо се качи на почетната стълбичка в многобоя. Това е най-големия подарък, който тя направи за рождения ден през днешния ден на своята майка, двукратна международна и европейска шампионка с българския отбор Паулина Кръстева - Николова.

Стилияна изигра фантастични бухалки и с оценка от 32.200 се класира за финала на уреда с втора по мощ оценка. Така откакто през вчерашния ден Стилияна се класира за финалите на топка и обръч нашето момиче ще играе на три финала - обръч, топка и бухалки.

Оценките на обособените уреди на Стилияна са 30.150 т. на обръч (пета по мощ оценка), 29.350 т. на топка (осма по мощ оценка), 32.200 т. на бухалки (трета по мощ оценка), а на лента Стилияна позволи една неточност и с оценка от 27.700 т. не откри място на финала.

За втората ни представителка Ева Брезалиева това не беше нейното съревнование. Със общ брой от 111.750 т. се подреди 16-та като с доста мощна игра в последното си излизане на килима в многобоя тя изигра страхотни бухалки и оценка от 31.050 се класира за финала на бухалки с трета оценка.

Така България ще има 4 финала при самостоятелното - три на Стилияна - обръч, топка и бухалки и един на Ева на бухалки, във финала на лента няма да имаме представителка.

Шампион в многобоя стана София Рафаели от Италия със бор от 126.800 т., сребърния орден завоюва втората представителка на домакините от Италия Милена Балдасари със общ брой от 120.950 т. трета е нашата Стилияна със общ брой от 119.100 т.

Топ осем в многобоя се оформя по следния метод - четвърта се класира Тахмина Икромова от Узбекистан, пета - Елжана Таниева от Казахстан, шеста се класира Екатерина Веденеева от Словения, седма - Маргарита Колосов(Германия) и топ осем се затваря от Виктория Оноприенко от Украйна.

По-късно през днешния ден ансамблите ще изиграят композициите си с две топки и три ленти. Нашите девойки през вчерашния ден приключиха с втори резултат в осъществяването на съчетанието с 5 обръча, а преди тях беше единствено тимът на домакините от Италия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР