Стигнахме до положението у нас да има над 10 000

...
Стигнахме до положението у нас да има над 10 000
Коментари Харесай

Проф. Витанов: До декември заразените у нас може да са над 100 000

Стигнахме до ситуацията у нас да има над 10 000 инфектирани с COVID-19, тъй като в България има към 1,5 млн. души, които не съблюдават ограниченията, за тях вирус няма. Те са един контейнер, който създава нови случаи. По тази причина ние излязохме от удобния сюжет и стигнахме до това, което е в този момент. Ако продължаваме по този начин, не ни чакат положителни времена. Това сподели пред " Нова телевизия " членът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов.

При най-благоприятния сюжет, в случай че ограниченията стартират още веднъж да се съблюдават както се съблюдаваха до края на април, в края на август ще имаме 11 500 инфектирани, а в края на септември 13 500. Този сюжет е малко евентуален. При втория сюжет - релативно оптимистичния, в случай че част от хората, които не съблюдават ограниченията, стартират да ги съблюдават, в края на август ще имаме най-малко 14 000 случая, а в края на септември не по-малко от 20 000. При идващия сюжет – по-песимистичен, при настоящето съблюдаване на ограниченията в края на август ще имаме най-малко 16 000 случая, в края на септември най-малко 25 000 случая, уточни математикът.

По думите му при най-лошия сюжет здравната система ще стартира да отхвърля. Ако се развиват нещата по този неподходящ сюжет, може да се стигне до четирицифрен брой на смъртните случаи. Това към момента не е крепко измиране. Не подсигурявам обаче, че общият брой на инфектираните ще е петцифрен. Предполагам, че в края на есента, до декември, броят им ще е шестцифрен, съобщи проф. Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР