Стефанос Циципас заяви, че санкцията, която получи по време на

...
Стефанос Циципас заяви, че санкцията, която получи по време на
Коментари Харесай

Циципас за предупреждението: Дебнат ме от много време


Стефанос Циципас съобщи, че глобата, която получи по време на днешния мач против Даниил Медведев, не му е направила усещане, защото това не му се случва за пръв път. Гръцкият тенисист бе публично предизвестен от съдията за това, че е получавал треньорски инструкции от бокса си. Според международния №4 това е преднамерено отношение към него, което продължава от доста време насам, само че към този момент по-скоро се забавлява, в сравнение с се нервира от това.

„Щастлив съм, че имах опцията да играя тук, пред толкоз доста мои почитатели. Австралия има особено място в сърцето ми и постоянно се усещам като вкъщи си тук. Продължавам да съм убеден, че някой ден ще печеля Australian Open, защото доста обичам този шампионат. Относно днешния мач – няма по какъв начин да не съм печален, защото изгубих. Винаги се боря до последната точка, само че през днешния ден моят конкурент ме превъзхождаше. Няма да се концентрирам върху отрицателните неща, защото сезонът е едвам стартира и пред мен занапред ще се откриват огромни благоприятни условия. Ще продължа да давам всичко от себе си както в мачовете, по този начин и в тренировките и съм сигурен, че скоро ще стартира да бера плодовете от труда си“ – разяснява международният №4 на конференцията след мача.

Циципас съпостави тазгодишния си полуфинал против Медведев на Australian Open с този от предишния сезон. „Днес несъмнено играх доста по-добре, в сравнение с предни път. Тогава бях изтощен поради петсетовия четвъртфинал против Надал и не съумях да се възстановя изцяло, до момента в който в този момент кондицията ми бе доста по-добра. Чувствах се доста добре на корта както във физическо, по този начин и в психическо отношение. Няколко точки можеха да трансформират напълно развоя на мача. Имах своите шансове, само че, както споделих, Медведев ме првъзхождаше“.

По време на днешния дуел Циципас получи предупрежедение от съдията за това, че е получавал треньорски инструкции от татко си Апостолос. Реферът взе решението след сигнал от съдията Ева Асдераки-Мур, която се намираше тъкмо под бокса на гръцкия тенисист.

„Не съм чул нищо. Загубих много геймове и нямах никаква опция да чувам татко си. Невъзможно е при такава многочислена и шумна аудитория. Стана ми смешно, тъй като в мача против Беноа Пер получих предизвестие за напълно същото нещо, макар че щабът ми се намираше на към 5 километра от мен. Забавно е, в действителност, само че към този момент съм привикнал. Дебнат ме по този метод от доста време. Съдиите постоянно надзирават моя бокс и в никакъв случай този на съперника ми. Чувствам се като жертва в тази ситуация, само че какво мога да направя? Съдиите в никакъв случай няма да схванат, че по време на мач не слушам доста от нещата, които хората от щаба ми споделят. Последното, което желая, е някой непрекъснато да ме учи какво да правя“ – безапелационен е финалистът от Ролан Гарос.

Преди всеки мач сред Стефанос Циципас и Даниил Медведев почитателите и медиите неизбежно напомнят разгорещения скандал след първия им конфликт на Мастърса в Маями през 2018 година Гръцкият тенисис бе запитан какво е мнението му за международния №2.

„Той е превъзходен състезател. Тича непрекъснато по корта и наподобява по този начин, като че ли може да го прави часове наред. Не съм сигурен обаче дали това няма да окаже някакво въздействие върху развиването на кариерата му в избран миг. Той разчита доста на своята физика и поради представянето му досега е свъсем справедливо, че ще играе за купата. Той и Надал бяха най-хубавите в този турнир“ – приключи първенецът от шампионата в Монте Карло.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР