Стефанос Циципас заяви, че настоящото поколение е най-силното в историята

...
Стефанос Циципас заяви, че настоящото поколение е най-силното в историята
Коментари Харесай

Циципас: Трудно се играе с Кирьос, защото постоянно вдига шум


Стефанос Циципас съобщи, че актуалното потомство е най-силното в историята на гръцкия тенис и затова е сигурен, че „ елините “ ще стигнат надалеч на United Cup. Утре гърците ще открият шампионата със конфликта против България, като в група А е и отборът на Белгия. Световният №4 разяснява за какво се радва за основаването на новия шампионат и описа по какъв начин е минал от негова позиция предстоящият с огромен интерес мач на двойки на Diriyah Cup, в който си партнира с Ник Кирьос.

„ Много се веселя, че планът United Cup стана действителност, защото в Тура от доста време приказваме за основаването на сходен шампионат. Това е добра вест и за Гърция, защото в никакъв случай не сме имали по-силно потомство. Разполагаме с доста положителни играчи, които се трудиха старателно по време на предсезонната подготовка, тъй че съм убеден в възможностите ни да се класираме за идната фаза. Отборната ни атмосфера е измежду най-хубавите в шампионата. Като семейство сме. Мисля, че този шампионат ще се организира още доста години “ – разяснява международният №4 на конференцията преди началото на United Cup.

„ Чувствам се изцяло квалифициран. Изиграх няколко демонстративни мача този месец и мисля, че се оправих сносно. Мисля, че се движа в вярната посока, само че не желая да приказвам за себе си. Това е екипен шампионат и най-съществен е колективът “.

Циципас съобщи, че е доста горделив от своя брат Петрос, който ще бъде играещ капитан на Гърция. „ Страхотно е да бъда в един тим с брат си. Това е нещо като сбъдната фантазия, тъй като като деца непрекъснато си представяхме по какъв начин играем дружно за Купа „ Дейвис “. За страдание, през годината рядко имаме опция да прекарваме време дружно, само че знам що за персона е и по тази причина съм сигурен, че ще се оправи с това предизвикателство. Той е доста работлив и порядъчен човек. Много се гордея с него и с упоритостта, с която играе и се стреми да се усъвършенства. Мисля, че през новата година ще реализира голям брой триумфи и при всеки от тях ще бъда благополучен “.

Циципас неведнъж е казвал, че се любува на отборните шампионати и явно United Cup няма да бъде изключение.

„ Тенисът е самостоятелен спорт, само че от време на време в действителност ни се желае да има повече отборни шампионати. През множеството време работим едиснтвено с екипите си и рядко сме част от състав, представящ страна или континент. Спомням си какъв брой доста се радвах, когато сътвориха Laver Cup, защото този шампионат предложи нещо ново и забавно както на играчите, по този начин и на фенвоете. Пазя доста чудесни мемоари и незабравими мигове, споделени с митове. Това са страсти, които можеш да изпиташ единствено като част от тим. При всяко присъединяване на Laver Cup узнавам доста неща. Винаги съм харесвал отборните шампионати и откровено им се любувам. Сега разполагаме с доста мощен състав и съм сигурен, че ще стигнем надалеч “.

Циципас разяснява и едно от най-интересни си преживявания през последните седмици. Мачът сред него и Ник Кирьос на Уимбълдън бе след най-разгорещените за годината, като по време на него, както и на конференциите по-късно, двамата си размениха много остри реплики. По стичане на събитията обаче им се наложи да играят дружно на двойки на демонстративния шампионат Diriyah Cup. Изненадващо или не, двамата демонстрираха положителни взаимоотношения на корта в Саудитска Арабия.

„ Какво мога да кажа за Ник? Определено не е елементарно да се концентрираш, когато играеш на двойки с него. Играл съм с доста мъже, както и няколко пъти с дами, само че в никакъв случай не ми е било толкоз мъчно, колкото с Ник. Той разполага с необикновено количество сила, не знам от кое място я черпи. Опитваш се да се концентрираш върху своята част от играта, само че той непрекъснато подвига звук и те разсейва. Ако някой ден се изправя против него на двойки, ще би трябвало да намеря метод да се оправя с това. Кирьос е неповторим в това отношение. Не знам по какъв начин го прави “ – завърпи Циципас.

Световният №4 ще се изправи против Григор Димитров във втория мач от утрешната стратегия, която стартира в 06:00 ч. с мача сред Изабелла Шиникова и Деспина Папамихаил.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР