Стефанос Циципас защити титлата си от турнира на червени кортове

...
Стефанос Циципас защити титлата си от турнира на червени кортове
Коментари Харесай

Циципас надви екзекутора на Гришо за втора поредна титла в Монте Карло

Стефанос Циципас отбрани купата си от шампионата на червени кортове в Монте Карло, откакто победи на финала Алехандро Давидович Фокина с 6-3, 7-6 (3).

Гръцкият тенисист, за който това беше присъединяване на четвърти Мастърс край, можеше да затвори срещата надалеч по-бързо, откакто сервира за мача при 5-4 във втората част. Лек срив в играта му разреши на Давидович Фокина да стигне до тайбрек, само че за повече 22-годишният испанец нямаше сили през днешния ден. Ден по-рано той победи Григор Димитров, с цел да стигне до мач за купата.

С триумфа през днешния ден Циципас стана едвам шестият в историята, който съумява да отбрани трофея си от Монте Карло в Оупън ерата. Преди него това са правили Рафаел Надал (2005-12, 2016-18), Хуан Карлос Фереро (2002-03), Томас Мустер (1995-96), Бьорн Борг (1979-1980) и Илие Настасе (1971-1973).

За третият подложен Циципас това беше първа купа от предишния май, когато за последно победи в Лион. По-рано през седмицата Циципас записа победи над Фабио Фонини, Ласло Джере, Диего Шварцман и Александър Зверев.

„ Искам да те поздравя, обърна се към своя противник Циципас. - Спомням си, когато играх първия си Мастърс край. Разбирам какво чувстваш. Ти ме правиш по-добър. Мисля, че сме играли и като юноши. Изминахме дълъг път. Искам да те поздравя за тежката работа. Поздравления за теб и хората, които са зад тила ти. Това е необикновен шампионат. Спечелих го предходната година. Това е особено място за мен. Това беше първият шампионат, който гледах като шестгодишен. Не съм си мислел, че ще бъда тук. Благодаря на целия ми екип, че ми оказва помощ. На татко ми, на майка ми, на брат ми, на фамилията ми. И на Патрик (Муратоглу) – в случай че не бе поел риска да ме приемеш в своята академия преди няколко години, може би нямаше да съм тук. Искам да благодаря и на моите сънародници. Монако, благодаря доста “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР