Стефанос Циципас направи неубедителен сезон спрямо своите високи стандарти, но

...
Стефанос Циципас направи неубедителен сезон спрямо своите високи стандарти, но
Коментари Харесай

Циципас: ATP финалите са с по-голяма тежест спрямо турнирите от Големия Шлем

Стефанос Циципас направи неоснователен сезон по отношение на своите високи стандарти, само че гъркът въпреки всичко съумя да се класира за финалите на ATP в Торино, където ще премери сили с останалите седем най-хубави играчи в хода на 2023-та.

Въпросният шампионат носи доста приятни мемоари за Циципас, който завоюва купата през 2019-та и до момента това си остава най-голямото достижение в неговата кариера. Гъркът обаче очевидно не съжалява чак толкоз доста, че до момента не е съумял да завоюва купа от Шлема, тъй като съобщи по какъв начин именнно " Мастърс " конкуренцията на 8-те най-хубави е с по-голям авторитет от 4-те " мейджър " шампионати:

" В това съревнование няма лесни мачове. Трябва да изиграеш всеки един мач като заключителен подобен, тъй като се изправяш само против тенисисти от топ 8 и няма никакво място за разпределяне. Това е шампионатът на най-хубавите в света и един тип решаваме кой-измежду нас е най-хубавият състезател за сезона. Този трофей значи в действителност доста за мен и даже бих споделил, че е с по-голяма тежест от купата в Големия шлем, тъй като ATP финалите носят голям авторитет и е един страховит актив, в случай че съумеете да покорите и спечелите конкуренцията " - показа балканецът пред уеб страницата на ATP.

Stefanos Tsitsipas has suggested that winning the ATP Finals is ‘bigger than’ winning a Grand Slam title, with the 2019 champion gearing up to play the year-end tournament once again.
— Tennishead (@tennishead)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР