Стефанос Циципас нанесе сериозно разочарование на българските тенис фенове, след

...
Стефанос Циципас нанесе сериозно разочарование на българските тенис фенове, след
Коментари Харесай

Циципас загуби първия сет, но спечели 9 поредни гейма и е 1/4-финалист в Рим!

Стефанос Циципас нанесе съществено отчаяние на българските тенис почитатели, откакто през вчерашния ден отрази два мачбола в дуела си с Григор Димитров и по този метод се класира за осминафиналите на Мастърса в Рим. Там пък също не му предстоеше по никакъв начин леко тестване, тъй като трябваше да се изправи против руснака Карен Хачанов, който е някогашен първенец от тази категория шампионати и е кадърен да победи всеки един конкурент, в случай че е във върхова форма. Хачанов стартира срещата на доста високо обороти и изглеждаше, че е подготвен да сервира сензацията, единствено че Циципас откри сили да излезе победител в още една трисетова борба и се наложи с крайното 4:6 6:0 6:3. Така гъркът продължи към етапа на финалната осмица, където ще премери сили с един всред Яник Синер и Филип Краинович.

Руснакът сервираше безупречно в самото начало на дуела и това му даваше опция да осъществя светкавични комбинации благодарение на мощния си форхенд. Световния номер пет несъмнено срещаше компликации да се оправи с офанзивата на непоставения играч и изглеждаше отпаднал от предходния си конфликт с Григор Димитров. Все отново по-високоранкираният тенисист дочака спад от другата страна на мрежата, с цел да изравни резултата, единствено че някогашният номер осем се прегрупира мигновено и скоро имаше преднина в сетовете.

Тези условия по никакъв метод не тормозиха Циципас, който лиши самодейността от противника си и към този момент можахме да го забележим по какъв начин все по-често взема топката рано и нападна безмилостно мрежата. Дългите разигравания непроменяемо завършваха с триумф на елина, а Хачанов надалеч не беше толкоз акуратен, както в дебютните минути и допускаше голям брой грешки.

Всичко това разреши на миналогодишният финалист от Ролан Гарос да реализира серия от 9 следващи гейма и внезапно се оказа напред с 3:0 в решителната част. Тогава руснакът съумя да стабилизира изявите си на лично подаване, само че нямаше никакъв късмет да се оправи с отличните начални удара на балканеца и крайната победа справедливо отиде в актива на любимеца.

All roads lead to the Rome quarters
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР