Стефан Янев изказа от трибуната на парламента днес предложението на

...
Стефан Янев изказа от трибуната на парламента днес предложението на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Ако дадем оръжие на Украйна, НАТО и ЕС трябва да ни подкрепят за родната ни отбрана

Стефан Янев изрече от трибуната на Народното събрание през днешния ден предлагането на " Български напредък " за даването на военна помощ за Украйна: 

" От " Български напредък " считаме, че има два значими въпроса за военната помощ за Украйна - от една страна, това решение има детайл на политическа декларация, като отношението на страната ни към спазването на правилата на Организация на обединените нации, отношението към страната агресор и страната жертва. По тази тематика нямаме предложение и разлики, а втората е по българските отбранителни качества.

Тъй като предлагането касае отбранителната мощ на България, въпросът е, да не понижим нашите качества. В тази връзка предлагането за решение дава насоки, само че си мисля, че би трябвало да бъде в положение да дава и мандат на бъдещите договарящи от Министерски съвет, на които се вменява това решение за осъществяване, като в границите на този мандат да има изясненост къде и по какъв метод се водят тези диалози.

Тъй като от началото на основаването на тези механизми в НАТО и Европейски Съюз, са минали месеци, а България не е била дейна, нашето предложение е, да допълним текста на решение, и по-специално точка втора, с избран текст, който ще даде опция българското държавно управление с неговите представители, да има изясненост за мандата, който ще търси и опциите за преговаряне и намиране на така наречен " заместващи качества ". В тази връзка предлагам следното допълнение:  Съюзниците от НАТО и Европейски Съюз да предложат заместващи качества. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР