Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена.

...
Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена.
Коментари Харесай

Президентът Радев: Не правя политически проект с никой

Стефан Янев беше сполучлив министър-председател в сложни за България времена . Именно неговото държавно управление стартира смяната и  провежда почтени избори, които докараха на власт сегашните ръководещи. Това съобщи президентът Румен Радев в първи коментар след избирането на новия министър на защитата.

След като по-рано отбрани някогашния си консултант, през днешния ден президентът съобщи, че е очаквал повече от Янев .

" Като министър на защитата чаках повече от него и като самодейност, и като ангажимент към българската войска, и като работа за гарантиране на нейната боеспособност и ускорение на процесите за рационализация ", добави Радев.

Той отхвърли да приготвя нов политически план .

" За следващ път вървят всевъзможни клюки за някакъв мой нов политически план, с нови подставени лица - желая още един път да заявя, че не върша никакви политически планове с никой. Изпълнявам прецизно конституционните си отговорности в обсега на моите пълномощия ", безапелационен бе Румен Радев.
Той съобщи, че познава Драгомир Заков и работата му като представител на България в НАТО . " Моето мнение за неговата работа е доста положително. Очаквам той да успее да навлезе в комплицираните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен ", сподели още той. По думите му от Брюксел не постоянно човек може да добие действителна визия за тези процеси.

Президентът добави, че чака от министъра на защитата, без значение от името му , да отстоява българския народен интерес.

И още: Румен Радев назова протичащото се в Украйна като братоубийствена, срамна експанзия и война, която заслужава наказания .

" Цяла Европа и светът се сплотяват към това. Що се отнася до военно съоръжение, това е решение, напълно в пълномощията на българското държавно управление. Важно е българският парламент, в случай че има такова решение, да го утвърди ", съобщи още Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР